НОВИНИ

Борисов: Военните имат мандат да намерят най-доброто решение за авиацията

Военните имат мандат да намерят най-доброто решение за българската авиация, което трябва да включва няколко компоненти - цена, качество, многоцелеви технически възможности, съвместимост, дълъг ресурс.

bnt avatar logo
от БТА
13:41, 26.02.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
борисов военните имат мандат намерят доброто решение авиацията

Не са много компаниите, които произвеждат военни самолети, като някои от тях дават възможност да имат съпътстващи дейности, свързани с големия договор за финансиране на такава сделка. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на питане на народния представител Янаки Стоилов на въпрос за закупуването на нови военни самолети и възможността за съчетаване с проекти за икономическо развитие на страната.
Премиерът заяви, че единственото поставено от него условие е да се търси мнението на летателния състав, на пилотите, тъй като надали някой по-добре от тях познава техниката. Това са дългосрочни договори, те включват поддръжка, системи, ракети, цени за ремонти и т.н. Все още в началото сме на тази работа и поемам ангажимент, когато нещата напреднат, когато има повече оферти, да се представи и Комисия в парламента, заяви Борисов. По думите му това е решение, което ще бъде взето съвместно с парламента. Няма да допуснем нещо, което ще е в ущърб на държавата, а ще търсим най-добрия икономически ефект от подобна сделка, но по нашия разчет това може да стане след няколко години, коментира още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корпорацията Тотал беше глобена за подкуп на държавни служители в Ирак
Корпорацията Тотал беше глобена за подкуп на държавни служители в Ирак
Сотир Цацаров иска МВР да започне масови проверки на нелегалната охрана
Сотир Цацаров иска МВР да започне масови проверки на нелегалната охрана