НОВИНИ

Боряна Калейн спечели трети бронзов медал в Баку

Боряна Калейн спечели трети бронзов медал от Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Българката направи отлична лента и с резултат от 19.750 спечели третото си отличие след това от отборното вчера и на топка по-рано днес.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:20, 19.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
боряна калейн спечели трети бронзов медал баку

Първите две места отново бяха спечелени от рускините. Дина Аверина (20.400) и Александра Солдатова (20.300) единствени получиха оценка над 20 и си разпределиха златния и сребърния медал.

Това беше и последното състезание от Европейското в Азербайджан, откъдето си тръгваме с три бронзови медала. Вчера българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбъл девойки (Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова) завърши трети в отборното състезание.

Днес Боряна Калейн добави и другите две отличия, като на топка тя постигна резултат от 21.800 при вече споменатата оценка от 19.750 на лента. Катрин Тасева и Невяна Владинова записаха по едно четвърто място в индивидуалните дисциплини. Капитанката Владинова получи 20.700 точки на обръч, докато Тасева 21.150 на бухалки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър на Германия Хайко Маас пристига на посещение у нас
Външният министър на Германия Хайко Маас пристига на посещение у нас
 Ердоган: Сделката за системите С-400 е приключен въпрос
Ердоган: Сделката за системите С-400 е приключен въпрос