НОВИНИ

Бойко Борисов: Популизмът в момента шества със страховита сила в България

Никак не сме се предали, защото вълната идва, отива си и след това идва размисъл, България го е минавала това поне десет пъти и пораженията са били огромни, каза премиерът в оставка Бойко Борисов по време на церемония по връчването на наградите в конкурса "Мистър и Мисис Икономика", организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

bnt avatar logo
от БТА
22:37, 30.11.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
бойко борисов популизмът момента шества страховита сила българия
"Ще останем - мисля не на тези постове, като стожер на стабилността и няма да се подведем по всеобщата лудост, колкото и да е модерно, защото вие, като работодатели, знаете, че исканията са повече, и едва, когато видите, че компанията е стабилна - има ръст, има договори, тогава вдигате заплати, така е и в една държава, но затова има избори - всеки може да каже тогава какво предпочита", обърна се към деловите среди премиерът.
"Всеки от вас иска да даде огромни заплати, но като сложите чертата, казвате колко ще струва. Надали има има някой, който да не иска пенсиите да се вдигат колкото може повече и аз съм "за", продължи премиерът и напомни, че за всеки празник се дават допълнителни средства, когато се видят приходите, когато процесът е устойчив. Ако сега не взимаме това решение и им казваме - нека да сме сигурни, че през 2017 г. ще има устойчивост, не 300 - 600 лева да станат, кой от нас не го иска, всеки го иска", изтъкна премиерът.

Той напомни, че през последните три месеца има ръст на икономика, но дали тази тенденция ще продължи предстои да се види и по тази причина според него не трябва да се бърза.

"Популизмът шества със страховита сила в България, не знам докъде ще се докара, но при такъв здрав гръбнак - стрес тестовете на банките, устойчивото развитие на икономиката, само това ме прави малко оптимист, рано или късно политиците, каквото и да говорят, ще се напаснат към системата, защото лесно е отвън да се говори, друго е като се седне с работодателски, синдикални и други организации да договаряш правилата", изтъкна премиерът.
"Много е лесно да накарам сега партията да вдигне ръка и да каже - вдигайте пенсии, заплати, за да могат да се спечелят избори, допълни Борисов, но подчерта, че при такава решение ще бъде нарушена устойчивостта на държавата."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка присъда срещу сириец в Унгария
Тежка присъда срещу сириец в Унгария
Оланд определи ситуацията в Алепо като неприемлива
Оланд определи ситуацията в Алепо като неприемлива