НОВИНИ

Божидар Лукарски: Позицията на СДС е продължаване на стабилността и реформите

Състоянието на държавата в момента е коренно различно от това, което заварихме - както във финансов, така и в икономически план. Това каза в студиото на "Още от деня" министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той уточни, че абсолютно не е вярно, както твърдят от опозицията, че държавата върви надолу, че живее само от еврофондовете и от дългове и е в икономически и финансов колапс.

божидар лукарски позицията сдс продължаване стабилността реформите
bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 17.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По думите му, единственият извод, който може да се направи в момента е, че няма никакво основание за предсрочни парламентарни избори. Според него, позицията на СДС е продължаване на стабилността и реформите и заздравяване на това управление, защото резултатите са налице.

На въпроса как в СДС възприемат този опит за политически ангажимент на ДСБ спрямо президента и неговата кандидатура, Лукарски отговори: "Не знам дали това е опит на ДСБ или само на председателя, но моя прочит на нещата е, че Радан Кънев е доста интелигентен и умел политик, но напоследък прави доста политически гафове, а това, което направи е меко казано недомислица. Най-малкото, когато решиш да подкрепяш един човек за президент, от уважение към неговата личност, особено когато става дума за действащ президент, е да го попиташ какво е неговото желание и дали той има желание да се кандидатира. В Реформаторския блок не е обсъждано такова решение."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синоптици: Носете си чадърите и в следващите дни
Синоптици: Носете си чадърите и в следващите дни
Борисов: Няма основания за предсрочни избори
Борисов: Няма основания за предсрочни избори