НОВИНИ

БСП е готовa със свой проект на бюджет за догодина

БСП предлага свой проект за бюджет 2018 г. и е започнала обсъждането му със синдикати и земеделски производители, съобщава партийният пресцентър.

бсп готовa свой проект бюджет догодина
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 03.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Председателят на левицата Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група Жельо Бойчев проведоха среща с ръководството на КТ "Подкрепа".

В проекта си социалистите залагат приоритетно на доходите, образованието и сигурността, се посочва в информацията.

Двете страни са за увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на всички пенсии и намаляване на ДДС за детски стоки.

Политици и синдикалисти са разисквали и какъв да е механизмът за формиране на минималната работна заплата, осигурителните прагове, както и за гарантиране правата на работници. В разговор си те са засегнали също повишаването на цените на водата, тока, по-високите акцизи и последиците за домакинствата.

Двете страни се обявиха и за възстановяване на тристранния диалог, след прекъсването му заради изказването на вицепремиера Валери Симеонов да отпадане класът за прослужено време.

След среща с дребни земеделски производители пък е стана ясно, че в момента субсидиите се получават само от големите в бранша.

Обещали сме в предизборната си програма промяна в начина на подпомагане на сектора с приоритет дребни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци. Ще изпълним това наше обещание, е заявила Корнелия Нинова, цитирана в съобщението.

Разговорите по алтернативния си проектобюджет за 2018 г. БСП ще продължи през септември с БАН, директори на болници и училища, земеделски производители, КНСБ, браншови организации, пенсионерски организации и организации на хора с увреждания, допълват от централата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха четирима на доживотен затвор за планиране на атентат във Великобритания
Осъдиха четирима на доживотен затвор за планиране на атентат във Великобритания
Обвиниха в тероризъм двама мъже в Австралия
Обвиниха в тероризъм двама мъже в Австралия