НОВИНИ

БСП иска актуализация на здравния и на държавния бюджет

БСП не само няма да подкрепи искане за оставката на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК, но и настоява за незабавна актуализация на бюджета на касата и на държавния бюджет. Според Корнелия Нинова такива са правилата на парламентарната република и ако това не се случи се потвърждават думите на президента Радев, че парламентарната република е атрофирала.

бсп иска актуализация здравния държавния бюджет
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 20.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП: Г-н Плочев е направил нещо законно - иска от парламента актуализация на бюджета. Обвиняват го управляващите "защо през февруари". Ако на този човек му се иска оставката, затова, че е поискал актуализация през февруари, то министър- председателят отдавна трябваше да си подаде своята. Защото през януари той изхарчи приблизително същата сума около 200 млн. ,само че незаконно, за да потушава бунтове и да си купи спокойствие.

Относно исканата от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, от БСП заявиха, че тя е неаргументирана, нито юридически, нито политически, и ще гласуват "против".

Ако бъде отстранен Жаблянов, вероятно няма да предложим друг кандидат за поста, каза Корнелия Нинова, но остави въпроса отворен, защото довечера предстои заседание на ПГ на "БСП за България". Тя посочи, че позицията на БСП е била против провеждането на "Луковмарш". По думите ѝ това е била голямата тема, която е била изместена от атаката срещу Жаблянов. Той не е ангажирал с нищо НС в една позиция, която е партийна, коментира още лидерът на БСП.

От БСП попитаха защо се бави решението на специализираната прокуратурата - дали да образува наказателно производство по сигнала на Елена Йончева за нарушения при строежа на оградата по границата и настояват да получат доклада на ДАНС след направената проверка. Корнелия Нинова твърди и че Истанбулската конвенция не е изтеглена от парламента, защото документът бил разпределен за разглеждане по комисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3-годишни близнаци са приети в тежко състояние в болница в Пловдив
3-годишни близнаци са приети в тежко състояние в болница в Пловдив
Американският университет в Благоевград с научна лаборатория за 25 хиляди долара
Американският университет в Благоевград с научна лаборатория за 25 хиляди долара