НОВИНИ

От БСП искат оставката на вицепремиера Румяна Бъчварова

Aко ГЕРБ вече искат оставката на областния управител, ние искаме оставката на вицепремиера Бъчварова, която излъга и е съучастник в тази сделка. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента във връзка с продажбата на "Царските конюшни".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:42, 09.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
бсп искат оставката вицепремиера румяна бъчварова

По думите й Бъчварова днес е излъгала, че нито е питана, нито знае и е отговаряла на писмо за тази сделка. БСП искат и веднага да се вземат мерки за спиране и разваляне на сделката, тъй като има достатъчно основания за това.

От БСП показаха документи с питане на областния управител на София Веселин Пенев от февруари за производство за ликвидиране на съсобственост върху поземлен имот, съсобственост между държавата и частно лица, върху който са изградени сгради, които изцяло или отчасти са държавна собственост, както и отговор на Бъчварова от юни, с който разрешава извършването на продажбата. В документа има описани сгради, стопанисвани от МВР, и предложение те да преминат в частна държавна собственост.

Ще припомня, че министър Бъчварова като вицепремиер отговаря и за координацията на областните управители и отговаря и за коалиционния формат, който в момента се опитват да ни обяснят, че не носят отговорност, защото някой от някъде им предлагал кандидатури за министри и областни управители и те са ги назначавали, каза Жельо Бойчев.

По-рано днес Бъчварова заяви, че като вицепремиер с ресор "административна реформа" не отговаря за областните управители, а има дирекция в администрацията на МС, която се занимава с координацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски изтребители ще пазят въздушно ни пространство от днес
Американски изтребители ще пазят въздушно ни пространство от днес
Четвърт век Република Македония
Четвърт век Република Македония