НОВИНИ

​БСП отново поиска премиерът да информира НС за дипломатическата криза ЕС-Русия

БСП отново поиска премиерът да информира парламента за дипломатическата криза между ЕС и Русия. Парламентарната група на "БСП за България" иска министър-председателят Бойко Борисов да бъде поканен в Народното събрани и да информира депутатите за развитието на ситуацията с дипломатическата криза между ЕС и Русия. Това заяви от парламентарната трибуна секретарят на групата Кристиан Вигенин. Вчера той поиска същото.

bnt avatar logo
от БТА
10:10, 29.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
​бсп отново поиска премиерът информира дипломатическата криза русия

От БСП искат премиерът да даде информация за това какви са основанията за предприетите стъпки до момента. "Да направим едно усилие да има една по-голяма съгласуваност в действията на институциите по тази криза, която очевидно се разширява и може да има сериозни последици за глобалните международни отношения, в частност и за България. В такава ситуация е много важно да се гарантира това взаимодействие. Видяхме, че такова не е имало с президента. Но смятаме, че народните представители трябва да бъдат информирани", заяви Вигенин.

Загрижени сме за това какви биха били следващите стъпки на база информацията, която премиерът има, каза Вигенин. Вчера бяха индикирани възможни следващи действия, които вече отиват отвъд тази сравнително умерена стъпка на фона на това, което се случва в редица други европейски страни, коментира той.

"Предлагам ви да не действаме отново на принципа "Нека да скрием министър-председателят", защото ситуацията е много сериозна. Правим това предложение, не за да правим политическа пропаганда, а за да дадем шанс да бъдем информирани и да съгласуваме нашите действие", каза още депутатът.

Водещият пленарното заседание Емил Христов заяви, че премиерът ще бъде уведомен за предложението на левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма ранени български военни при ракетен обстрел на базата на летище Кандахар
Няма ранени български военни при ракетен обстрел на базата на летище Кандахар
Парламентът прекрати депутатските пълномощия на Димитър Гамишев от ГЕРБ
Парламентът прекрати депутатските пълномощия на Димитър Гамишев от ГЕРБ