САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

БСП подготвя сигнал до Прокуратурата заради скандала с кмета на Хасково

БСП подготвя сигнал до прокуратурата заради скандала с роднински назначения в Хасково, обяви депутатът от левицата Елена Йончева. Според нея в общинската администрация има създадена икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми. Местната структура на БСП също поиска оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов. Той, обаче, беше категоричен, че няма да напуска.

от БНТ
15:57, 02.10.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според депутата от БСП Елена Йончева моделът Добрев се състои от 3 части - наглото назначаване на ключови позиции в общинската администрация на приближени до депутата от ГЕРБ, нарушаване на Закона за държавния служител заради назначенията на хора, които не отговарят на изискванията, а третата част,на модела по думите на Йончева, е създаването на бизнес групировка в община Хасково.

Елена Йончева, депутат от БСП: Трябва разследване за това, съответните държавни институции да кажат какво е нарушено, къде е конфликтът на интереси, защо е нарушаван закона многократно. Създадена ли е такава политическа групировка? Насочвани са общински, държавни и европейски средства към определени фирми. Ние ще внесем нашия сигнал и в Прокуратурата и в комисията за установяване и прекратяване на конфликт на интереси.
;

Според БСП кметът на Хасково Добри Беливанов също има вина за роднинските назначения в общината. Ето защо и местната структура на червените поиска оставката на кмета. Самият той каза, че няма намерение да напуска.

Добри Беливанов, кмет на Хасково: Все още не съм го получил като искане, би трябвало да си остана кмет. Това ми е и намерението. Предложението за назначаването на хората идва от ръководството на ГЕРБ, аз съм се срещал с тях. Прецених, че са добри специалисти и работих с тях.

Кметът на Хасково посочи, че ще приеме и 4-те оставки - на двамата заместник-кметове, секретаря на общината и директорът на финансовия отдел. Тази вечер в Хасково ще бъде заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, заедно с областния координатор на партията в хасковско Делян Добрев. Целта на срещата е на място Цветанов да чуе мнението на структурите от цялата област.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заловиха съучастничката на стрелеца в Лас Вегас
Заловиха съучастничката на стрелеца в Лас Вегас
Зелена светлина: Прозорци, които пестят енергия
Зелена светлина: Прозорци, които пестят енергия