НОВИНИ

БСП подготвя сигнал до Прокуратурата заради скандала с кмета на Хасково

БСП подготвя сигнал до прокуратурата заради скандала с роднински назначения в Хасково, обяви депутатът от левицата Елена Йончева. Според нея в общинската администрация има създадена икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми. Местната структура на БСП също поиска оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов. Той, обаче, беше категоричен, че няма да напуска.

bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 02.10.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според депутата от БСП Елена Йончева моделът Добрев се състои от 3 части - наглото назначаване на ключови позиции в общинската администрация на приближени до депутата от ГЕРБ, нарушаване на Закона за държавния служител заради назначенията на хора, които не отговарят на изискванията, а третата част,на модела по думите на Йончева, е създаването на бизнес групировка в община Хасково.

Елена Йончева, депутат от БСП: Трябва разследване за това, съответните държавни институции да кажат какво е нарушено, къде е конфликтът на интереси, защо е нарушаван закона многократно. Създадена ли е такава политическа групировка? Насочвани са общински, държавни и европейски средства към определени фирми. Ние ще внесем нашия сигнал и в Прокуратурата и в комисията за установяване и прекратяване на конфликт на интереси.
;

Според БСП кметът на Хасково Добри Беливанов също има вина за роднинските назначения в общината. Ето защо и местната структура на червените поиска оставката на кмета. Самият той каза, че няма намерение да напуска.

Добри Беливанов, кмет на Хасково: Все още не съм го получил като искане, би трябвало да си остана кмет. Това ми е и намерението. Предложението за назначаването на хората идва от ръководството на ГЕРБ, аз съм се срещал с тях. Прецених, че са добри специалисти и работих с тях.

Кметът на Хасково посочи, че ще приеме и 4-те оставки - на двамата заместник-кметове, секретаря на общината и директорът на финансовия отдел. Тази вечер в Хасково ще бъде заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, заедно с областния координатор на партията в хасковско Делян Добрев. Целта на срещата е на място Цветанов да чуе мнението на структурите от цялата област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха съучастничката на стрелеца в Лас Вегас
Заловиха съучастничката на стрелеца в Лас Вегас
ГЕРБ предлага отлагане на избора на председател на Комисията по досиетата
ГЕРБ предлага отлагане на избора на председател на Комисията по досиетата