НОВИНИ

БСП призова кабинета в оставка да спре с разпоредителни сделки и назначения

Парламентарната група на "БСП лява България" настоява отиващото си правителство, което е загубило доверието на българските граждани, да спре всякакви разпоредителни сделки и кадрови назначения. Това заяви на брифинг в Народното събрание говорителят на групата Жельо Бойчев.

бсп призова кабинета оставка спре разпоредителни сделки назначения
bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 23.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Бойчев заяви, че в проектна компания към Министерството на енергетиката е била назначена съпругата на Николай Младенов (министър в първото правителство на Бойко Борисов).

Настояваме министърът на отбраната Николай Ненчев да спре подготовката на продажба на 220 дка земи, атрактивни места на българското Черноморие, за които се твърди, че е отпаднала необходимостта да бъдат ползвани от министерството, каза Бойчев. Колегата му Атанас Зафиров допълни, че се правят "масови чистки" в Министерството на отбраната.

Бойчев заяви, че двама от зам.-министрите на външните работи заминават посланици, както и постоянният секретар на министерството. В МВнР отварят назначения на всички ключови дирекции в министерството, допълни Бойчев.

Драгомир Стойнев допълни, че във ВМЗ Сопот е била сменена голяма част от борда на директорите и е назначен представител на ГЕРБ. Назначават се политически лоялни некадърници, коментира Стойнев.

Това правителство ще остане в българската история като правителството с най-много повдигнати обвинения на действащи министри, коментира Бойчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британското правителство увеличава минималната заплата
Британското правителство увеличава минималната заплата
Предсрочни парламентарни избори най-късно на 2 април, смята Цветан Цветанов
Предсрочни парламентарни избори най-късно на 2 април, смята Цветан Цветанов