НОВИНИ

БСП ще се яви на изборите в коалиция с пет други партии

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Новата коалиция ще се казва "БСП за България". Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова.

бсп яви изборите коалиция пет партии
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 07.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи, коментира тя. Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България.

В началото на 44-то Народно събрание БСП ще внесе предложение за намаляване на субсидията на партията, съобщи Корнелия Нинова. Тя посочи, че затова в договора са записали, че коалиционните партньори ще си намалят процента на субсидията, която получават - от 75 процента, както е било досега, на 50 процента.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя. Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с около десет граждански сдружения и патриотични съюзи.

В събота на заседание на Националния съвет на БСП трябва да одобрим водачите на листи и местата на гражданските квоти, съобщи Нинова.

В отговор на Реформаторския блок, тя каза, че програмата на БСП не струва 14 млрд. лева, а 1,9 млрд. лева на година, разписани по мерки и пера, както с източник на средства, така и с начина на тяхното харчене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътна полиция разработва карта на най-опасните пътища
"Пътна полиция" разработва карта на най-опасните пътища
ЕС не може да постигне единодушие за назначаването на европейски прокурор
ЕС не може да постигне единодушие за назначаването на европейски прокурор