НОВИНИ

Д-р Бойко Пенков: Нов софтуер в Здравната каса ще работи в полза на пациентите

Нов софтуер на Здравната каса ще показва движението на всички документи, така че пациентите да следят на какъв етап за подадените от тях заявления. Това заяви в студиото на "Денят започва" зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, коментирайки проблема със забавеното лечение на болни от Хепатит С.

бойко пенков нов софтуер здравната каса работи полза пациентите
bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 11.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Преди дни пациенти с Хепатит С протестираха пред здравната каса. Причина за недоволството им беше бавенето на информация за това дали са одобрени за животоспасяваща терапия от ново поколение.

В студиото на "Денят започва" заместник-министъра на здравеопазването допълни, че до месец се очаква окончателно решение за оптимизация и преструктуриране на здравната каса като целта е администрацията ѝ да заработи по-добре.

Междувременно преговорите с производителите на новите медикаменти за Хепатит С продължават като целта е да се постигне още по-ниска цена и терапията да бъде достъпна за повече хора.

д-р Бойко Пенков - зам. министър на здравеопазването: "За да могат да се покрият нуждите на повече хора, трябват или повече пари или да се намали себестойността на терапията, това е нещото, което сме помолили колегите от касата, да стартират един рунд от преговори с производители, за да може да получим повече отстъпки в полза на хората, на хората, които имат нужда от това лечение."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Участието на българските олимпийци в шестия ден на Рио 2016
Участието на българските олимпийци в шестия ден на Рио 2016
В Одрин разпитаха Абдуллах Бююк, който България предаде на турските власти
В Одрин разпитаха Абдуллах Бююк, който България предаде на турските власти