САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Да бъдеш посланик за един ден

Какво е да си посланик за един ден? Възможността да си отговорят на този въпрос получиха 30 момичета с обществено значими каузи, които спечелиха конкурс на британското посолство в София. Той се организира за втора поредна година по случай Деня на жената. Победителките прекараха по един ден на работа с посланици, а една от тях беше вицепрезидент за 24 часа. С тях ни среща Виктория Бояджиева.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:30, 07.03.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Млади момичета с вродена мъдрост. 15-годишната Елена разказва притча за угрижен човек, който срещнал дете на плажа.

Елена Станева - една от победителките: Старецът видял, че момчето връща обратно в океана изхвърлените морски звезди заради бурята. Мъжът погледнал с недоумение детето и казал: "Какво правиш, те са толкова много, а ти си само едно малко момче. Наистина ли мислиш, че ще успееш да промениш нещата?" Момчето взело още една звезда, хвърлило я и се обърнало, казвайки с широка детска усмивка - ами аз току що промених нещата за тази морска звезда.

За важността на личния принос говори и Евелина от Галиче.

Евелина Димитрова - една от победителките: 17-годишно момиче от ромски произход, идващо от малко село в най-западналия край. Аз също мечтая и сбъдвам мечтите си. Уча усилено, развивам качествата си, работя върху това, което не ми харесва. Така че нямам време да казвам "В тази държава нищо не става", защото става и аз съм част от това.

А ето и посланието на Моника.

Моника Митова - една от победителките: Време е да излезем от рамките на личното битие и да помислим за общото.
Илияна Йотова - вицепрезидент на България: В България имаме своите амбициозни, съпричастни момичета. Умни момичета!

Най-голямото постижение на инициативата "Посланик за един ден" е провокира младите хора в България за най-важното на този свят - вярата в себе си. И в каузите си.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 150 услуги на държавни и общински администрации вече са онлайн
Над 150 услуги на държавни и общински администрации вече са онлайн
Неяснотата около Брекзит се задълбочава
Неяснотата около Брекзит се задълбочава