НОВИНИ

Даниел Митов за срещата в Лондон: Не сме бягали от неудобни въпроси

Министърът на външните работи коментира в "Денят започва" скандалната среща на българската делегация в Лондон с нашите сънародници там

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
11:33, 10.02.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
даниел митов срещата лондон сме бягали неудобни въпроси

Министърът на външните работи коментира, че няма нищо, което е останало скрито от срещата на правителствената делегация с българската общност в Лондон миналата седмица. Той уточни, че подобни срещи с българи са традиционни и е жест на добра воля от страна на кабинета или представителите на министерски съвет. Митов подчерта, че на тези срещи не се подбират хората, които влизат вътре, за да задават "удобни въпроси".

Никой не е бягал от неудобни въпроси, но най-важното нещо е да се стигне до истински разговор, което в Лондон не се случи, каза министърът. .

"Всички в залата, 90 процента от хората, станахме заложници на една жена, излязла от човешки образ, която врещеше, хулеше, обиждаше лично, без основание и зададе такъв тон на срещата, че оттам-нататък беше абсолютно невъзможно човек дори да отговори на каквото и да било. Съществените теми останаха на заден план и нещата, които интересуват нашите сънародници там, не успяхме изобщо да ги докоснем. Хората, които искаха да зададат истинските въпроси, се дръпнаха", заяви Митов.

По думите му премиерът е успял да отговори на всички въпроси, които са били зададени, но е излязло другото - неприятното лице от срещата.

Явно има вкус към тези неща, това се търси и фокусът беше изместен, каза Митов.

Вижте целия разговор в "Денят започва"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват DMS кампания за Драгоманското блато
Откриват DMS кампания за Драгоманското блато
Изборите в САЩ: Тръмп и Сандърс печелят вота в Ню Хемпшир
Изборите в САЩ: Тръмп и Сандърс печелят вота в Ню Хемпшир