НОВИНИ

Даниел Вълчев: Никой не може да ни налaга понятия относно нашата история

Нека не създаваме излишни очаквания относно това дали ще се кандидатирам за министър на образованието, или не, каза Даниел Вълчев в студиото на "Още от деня".Ще направин консултации в РБ и ще излезем с кандидатура, започваме обсъждането още тази вечер, допълни той.

Даниел Вълчев: Никой не може да ни налaга понятия относно нашата история
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 28.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По отношение на замяната на думата робство със съжителство бившият образователен министър коментира, че никой няма право да ни налага понятия в нашата история.

Робството е отношението на нашия народ към онова време, когато това отношение е помогнало да започне осъзнаването ни като нация, т.е. ние може и да го украсяваме малко, да не става дума за робство като това от спартанско време, но това са знаците от нашата история, коментира Даниел Вълчев.

Цялото интервю може да видите в "Още от деня".

;

БНТ: Ако ви предложат да заемете мястото на министър Танев ще приемете ли?

Даниел Вълчев, Движение "България на гражданите: Благодаря за номинацията,но нека да не създаваме някакви неправилни очаквания. Не съм само аз.

БНТ: В мрежата само вашето име се спряга и имената на Дамянова.

Даниел Вълчев, Движение "България на гражданите: Благодаря много на всички, които мислят, че съм свършил някаква полезна работа, но да не създаваме излишни очаквания, това, което е правилно и ще направим в РБ е още тази вечер, утре ако трябва да направим консултации между колегите и партиите, които подкрепят правителството и да излезем с единна солидна кандидатура за министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заместник-омбудсманът: Безсмислено е да има такса клошар
Заместник-омбудсманът: Безсмислено е да има такса "клошар"
Арестуваха въоръжен мъж в Дисниленд край Париж
Арестуваха въоръжен мъж в Дисниленд край Париж