НОВИНИ

Д. Атанасова: Българските граждани ще определят кой ще е победителя на изборите

В студиото на "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че тези, които ще определят победителя в президентската надпревара са българските граждани. По думите й нито Корнелия Нинова, нито Радан Кънев ще направят това.

атанасова българските граждани определят победителя изборите
bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 15.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Атанасова каза, че предизборната кампания за БСП е започнала още когато г-жа Корнелия Нинова беше избрана за председател на партията. Тя обвини БСП в поредната лъжа относно спрените милиарди за земеделие. "Всички, които се занимават в сектор Земеделие: не само в България, не само в изпълнителната власт, не само представители от комисията в парламента, но дори и говорителя на ЕП в ресора Росарио излизат да оправдават думите на Корнелия Нинова", каза Атанасова.
Тя показа в студиото две платежни нареждания с днешна дата за преведени средства на Държавен фонд "Земеделие".

Становището на ЕК по спора гласи: “Плащанията по програмата за развитие на селските райони в България продължават на регулярна основа така, както са планирани. Плащанията по две от мерките са прекъснати поради съмнение за тяхното приложение. Сумите за които става въпрос, са много малка част от 2.3 млрд евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период”. Това опровергава твърденията на г-жа Нинова, която по думите на Атанасова “за пореден път прави грешка”.

Вижте какво каза Десислава Атанасова в "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вероятно ще повдигнат обвинение срещу втората съпруга на убиеца от Орландо
Вероятно ще повдигнат обвинение срещу втората съпруга на убиеца от Орландо
Откриха фестивала Арлекин във Варна
Откриха фестивала "Арлекин" във Варна