НОВИНИ

"​Демократична България" внесе в НС предложения за по-ниски цени на горивата

Дясната формация "Демократична България" внесе в парламента предложения за промени в законодателството, които да доведат до поевтиняване на горивата при запазване на конкуренцията в сектора.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:22, 16.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Основното предложение е да отпадне Закона за горивата и да бъдат променени законите за ДДС и за акцизите, и данъчните складове.

Формацията няма право на законодателна инициатива, тъй като не е парламентарно представена партия, но предложенията им могат да бъдат припознати или не от народните представители.

Атанас Атанасов, ДСБ: Предлагаме народните представители да изменят няколко действащи закона и на първо място да отменят този прословут картелен закон за горивата, който беше приет с пълно единодушие през лятото, и с който на практика ликвидираха конкуренцията в търговията с горива и по този начин създадоха тази коалиция, която наричаме коалиция "Лукойл".
Мартин Димитров, Демократична България: Искаме да видим дали има един, поне един народен представител, който да поиска по-голяма конкуренция на пазара на горива. Сега за нашите конкретни предложения - увеличаваме достъпа до акцизните складове, знаете, че една компания след наше спечелено дело през 2005 г. стана ясно че притежава 80% от данъчно акцизните складове - "Лукойл".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна тридневен протест пред НС с искане за оставка на правителството
Започна тридневен протест пред НС с искане за оставка на правителството
ДПС и ГЕРБ са изчистили спорните моменти в закона за вероизповеданията
ДПС и ГЕРБ са изчистили спорните моменти в закона за вероизповеданията