НОВИНИ

Ден без автомобили в столичния център на Деня на Независимостта

На 22 септември София се присъединява към традиционната вече за Европа инициатива Ден без автомобили в рамките на Европейската седмица на мобилността. Общината призовава гражданите и посетителите на София да използват градския транспорт за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пеша, да карат колело, ролери, тротинетка и да ползват градски транспорт.

ден без автомобили столичния център деня независимостта
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 21.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От 8:00 до 19:00 часа в петък (22 септември) центърът на града ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране – районът, ограничен между бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, ул. „Георги Сава Раковски“, бул. „Цар Освободител“, с изключение на граничните улици и булеварди.

Забраната изключва автомобилите, обслужващи мероприятието, както и колите на масовия градски транспорт и автомобили на сватбени тържества и на живущите.

За по-добро информиране на всички жители и посетители на центъра на София Центърът за градска мобилност е поставил информационни листовки на всички паркирали автомобили в синята зона.

До 23 септември мобилна станция ще извършва 24-часови измервания на въздуха, за да се отчете разликите в дните с активен автомобилен трафик и в почивните дни, включително и в деня без автомобили

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти: Не бива да се изключват учениците, нападнали преподавателя си в Садово
Експерти: Не бива да се изключват учениците, нападнали преподавателя си в Садово
Протест на ирански бежанец в Германия забави стотици влакове
Протест на ирански бежанец в Германия забави стотици влакове