НОВИНИ

"Депеш мод" с нов албум

Британската група "Депеш мод" се завръща на авансцената с 14-ия си студиен албум "Spirit", който ще бъде издаден утре, предаде Франс прес. Четири години след предишния ѝ диск "Delta Machine", който потвърди впечатлението, че бандата тъпче на едно място, новият албум свидетелства за възраждането ѝ.

bnt avatar logo
от БТА
21:17, 16.03.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още
депеш мод нов албум

В началото на 80-те години на миналия век "Депеш мод" бе смятана за ню уейв група, а малко по-късно - за алтернативна рок група. Най-успешният ѝ албум "Violator" е издаден през 1990 г. и е последван от не по-малко известния "Songs of Faith and Devotion". Макар редица музиканти да уверяват, че са били повлияни от "Депеш мод", от чиито албуми са продадени 100 милиона копия в целия свят, членовете й Дейв Геън, Мартин Гор и Андрю Флечър не са свикнали да почиват върху лаврите на славата.

"Spirit" е поредното ярко доказателство за това - албумът включва две прекрасни композиции - "Cover Me" и "The Worst Crime", песен с революционна тематика - "Where's the Revolution" и композицията "Poorman", която напомня за едновремешните антикапиталистически позиции на бандата през 80-те години на миналия век.

След диска "Music for the Masses" от 1987 г., който й позволи да стане популярна в САЩ - цел, която са преследвали легендарни групи, като "Бийтълс" и "Ю Ту", "Депеш мод" вече има много фенове в целия свят. Бандата ще тръгне на турне в Европа и САЩ, като първият концерт от него е планиран за 5 май в Стокхолм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленчуците намаляват стреса
Зеленчуците намаляват стреса
Възстановяват отново самолета „Албатрос”?
Възстановяват отново самолета „Албатрос”?