НОВИНИ

Депутатите отложиха гласуването на трите министерски оставки

Гласуването на оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков беше отложено като точка от дневния ред на днешното пленарно заседание в парламента. Предложението за отпадане направи председателят на НС Цвета Караянчева, а причината е липса на Указ от президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Младен Маринов е предложението на премиера Бойко Борисов за нов министър на вътрешните работи.

Александър Марков
от Александър Марков
09:09, 13.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Отлагането на точката беше гласувано със 121 гласа "за" и 22 "против". Цвета Караянчева допълни, че ако до края на деня постъпи Указ от президента, гласуването на оставите и новите назначения в състава на МС ще бъдат гласувани.

Малко по-късно от президенството съобщиха, че държавният глава ще подпише Указа за освобождаването на Младен Маринов веднага, щом се върне от столицата на Латвия Рига, където участва в срещата на държавните глави от групата "Арайолуш".

;
Цвета Караянчева, председател на НС: Не мисля за извънредно заседание. Ако до другата седмица президентът подпише, защото разбрах, че сега - четвъртък и петък отсъства - ако другата седмица подпише, най-вероятно сряда-четвъртък очакваме документа от него.

Георги Марков, ГЕРБ Ще чакаме. Сега, ще изкараме още една-две седмици. Няма проблем.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединени патриоти: Отново опираме до темата - дали президентът умишлено бави този указ. Какво иска с това да направи? Да причини правителствена криза ли? Да попречи на избора на министър на вътрешните работи ли? Какво? Той трябва да отговори на тези въпроси. За мен това не е много мъдър държавнически ход.

Драгомир Стойнев, БСП: Определено бяхме изненадани в ПГ, но това се дължи явно на лошата комуникация между президентската институция и администрацията на МС. В крайна сметка, в тази държава институциите трябва да работят - било то президентска, било то тази на МС и е хубаво да има комуникация.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Отношенията между институциите, за съжаление, не са на нужното и необходимото ниво. Според нас, държавата и обществото имат нужда от координация между институциите. За съжаление, наблюдаваме обратен процес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търси се: Готвач за базата ни в Антарктида
Търси се: Готвач за базата ни в Антарктида
Само в турски лири ще се сключват договори за наем и продажби на имоти в Турция
Само в турски лири ще се сключват договори за наем и продажби на имоти в Турция