НОВИНИ

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков посъветва премиера да си почива повече

Кворумът в Народното събрание, който по-трудно се осигурява заради отсъствието на депутатите от БСП, стана причина депутатът от ГЕРБ Георги Марков да се обърне към премиера Борисов да го посъветва да си почива повече. Марков коментира, че Борисов е направил достатъчно, но не е оценен и че ситуацията с кворума излишно извива ръцете на премиера и кара председателя на парламентарната група да тича от стая в стая в Народното събрание. Марков определи ситуацията като "парламентарна агония".

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:24, 01.03.2019
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Съветът към премиера Борисов дойде от свой човек. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков смята, че министър-председателят трябва да си почива повече. Премиерът бил неоценен, извивали му и ръцете заради кворума. А Цветан Цветанов тичал от стая в стая в Народното събрание.

Георги Марков - депутат от ГЕРБ: Ако ме попита в личен план, бих му казал това: "Я си почивай, остави ги БСП-то да внасят машини и да направят избори с машини като аборигените. Почивай си бе човек, на 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели. Само Виктор има толкова и Меркел. Зрими неща направи за България, оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам. Та Меркел, та Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки. Ама остави ги тези да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа.

Останалите депутати от ГЕРБ са категорични: парламентарна криза няма.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Не мисля, че има агония. Виждате, вие сте всеки ден тук, работата върви. Аз лично виждам единствено, че е малко по-тихо. Не бих казал, че има извиване на ръце. Нормално е когато има различни партии в Парламента, ако има само една, няма да има извиване на ръце. Това е част от демокрацията.

За патриотите е важно държавата да е стабилна, да няма хаос.

Юлиан Ангелов - депутат от Обединени патриоти, ВМРО: Защото виждаме, че през последните години колкото и скандали, и проблеми да има държавата, управляващото мнозинство намира начина, по който да решава определени проблеми в държавата.

От ДПС не извивали ръце. Регистрирали се в пленарна зала след като управляващите си осигурят кворума.

Джейхан Ибрямов - депутат от ДПС: Криза има. Държавността е в криза. Ние го твърдим това от близо една година и слава Богу, че и Георги Марков го е разбрал.

И от БСП коментираха думите на бившия конституционен съдия, на брифинг на служебния вход на Парламента.

Калоян Паргов - общински съветник от БСП за България: Това е лично решение на премиера - като иска да си почива, да си почива. Има толкова проблеми в държавата - ние няма да спрем да почиваме, дори да сме извън парламента.

Иначе и днес депутатите не разгледаха предлаганите промени в Правилника на парламента за отсъствията и заплатите на народните представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Ананиев подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати
Кирил Ананиев подкрепя исканията на медицинските сестри за по-високи заплати
Андре Рийо с вълнуващо изпълнение на българския химн (ВИДЕО)
Андре Рийо с вълнуващо изпълнение на българския химн (ВИДЕО)