НОВИНИ

Децата на Витоша няма къде да тренират

Собствениците на съоръженията на Витоша поискаха спешно да бъдат подготвени ясни закони за развитието на българския планински туризъм. Според тях основният проблем, който спъва развитието на инфраструктурата в планината е законодателен. Призив за промени в инфраструктурата на Витоша дойде и от Сдружението на витошките ски и сноуборд училища. Всеки ден само на Алеко спортуват близо 1000 деца, те се нуждаят от нормални условия, които липсват.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:39, 22.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За по-добри условия за ски-тренировки на децата, избрали да спортуват на Витоша са нужни лифтове, още влекове и писти, системи за изкуствен сняг и водни резервоари, категорични са от ски-училищата в софийската планина.

Марина Тепавичарова, сдружение на ски и сноуборд училищата: Това страшно много ни тежи, липсата на достъчно съоръжния за децата от бейби влекче да прокарат на някаква нормална зелена писта.
Иво Рангелов, Мотен спорт: Нещо трябва да се промени и да се случи, повярвайте не може повече по този начин, нямаме ли инфраструктура, нямаме ли съоръжения. Не искам да стигам до въпроса кой е виновен, въпросът е защо?

За да се случат каквито и да е промени и подобрения на Витоша обаче трябва да има законодателни промени. Собствениците на лифтовете се надяват това да стане възможно най-скоро, за да може София да кандидатства за домакин на младежката олимпиада.

Радослав Пеев, "Витоша ски": Силно се надявам тези министри да вземат мерки и казусът с Витоша да бъде разплетен възможно най-скоро! Наистина нямаме време за кандидатурата и ако държавата наистина иска да кандидатства за тези зимни игри, трябва да се задейства максимално бързо.

Стъпките за промените в плана за управление са няколко, първо те трябва да бъдат внесени в МОСВ, а след това висшият екологичен експертен съвет трябва да предложи вече одобрените промени на МС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В няколко европейски страни има недостиг на сол за почистване на пътищата
В няколко европейски страни има недостиг на сол за почистване на пътищата
Строеж на къмпинг „Градина“ предизвика тревога и проверка на РИОСВ
Строеж на къмпинг „Градина“ предизвика тревога и проверка на РИОСВ