НОВИНИ

Димитър Сяров от ДСБ: Призоваваме партиите от РБ да ни последват

Членът на националното ръководство на ДСБ ибивш областен управител на Сливен Димитър Сяров в предаването "Още от деня".

димитър сяров дсб призоваваме партиите последват
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 14.03.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Реформаторският блок узрява за решение да последва ДСБ (да излезе в опозиция - бел.ред.), смята Димитър Сяров. На уточняващия въпрос целия Реформаторски блок ли узрява за подобна стъпка, Димитър Сяров допълни:

- Не съм оптимист по отношение на това, че всички представители от Реформаторския блок ще излязат в опозиция. Но по-важната задача на Реформаторския блок и на ДСБ е да изгради широк политически съюз, който да бъде алтернатива на властта. Това е посланието от (проведеното на 12 март) национално събрание.

На въпроса кои ще са бъдещите политически съюзници Сяров отговори с популярните думи "като му дойде времето".

Решението на (министъра на здравеопазването - бел. ред.) Петър Москов е лично негово решение да бъде член на правителството, каза Димитър Сяров. Той не скри, че ДСБ ще опита плавно да промени мнението на другите партии от РБ относно участието в управлението, а крайната цел е предсрочни парламентарни избори. Терминът "предсрочни парламентарни избори" обаче не е употребяван на партийния форум, не скри Сяров.

Задължителното гласуване не е приоритет, важно е електронното гласуване. ДСБ няма да подкрепят задължителното гласуване на второ четене, каза Димитър Сяров.

По телефона Димитър Шишков от Движение "България за гражданите" репликира Димитър Сяров, че обвиняма колегите си от ДБГ и РБ като цяло.

- Тази праволинейност, която наблюдаваме за 4-ти път от ДСБ от новата история на десните сили вече започна да ми писва на мен, - каза Димитър Шишков. - Почна да ми писва от праведниците от едната страна (...) искам да поздравя колегите от ДСБ, че най-накрая намериха пътя си където е и този с Татяна Дончева и за тази част от събраните и за тези хора,които са извън събранието, които са си и аз не мога да определя какви. Като лекар ще ви кажа едно - такова нещо аз в психиатрията съм го учил. (...)

Кой каза и кой благослови ДСБ те да водят РБ, запита още риторично Димитър Шишков и попита още защо "емблематични фигури" на ДСБ с различно мнение не са били допуснати на националното събрание на партията.

Димитър Сяров отрече, хора с различно мнение да не са били допуснати на форума, а целият форум е бил предаван в интернет.





Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буната в Аспарухово е в окаяно състояние
Буната в "Аспарухово" е в окаяно състояние
Другите новини на 14 март
Другите новини на 14 март