НОВИНИ

Директор в министерството на отбраната е обвиняем за престъпление по служба

Военноокръжната прокуратура - София е привлякла като обвиняем В. Ц. - директор на дирекцията "Инвестиции в отбраната", сега "Отбранителна аквизиция", в Министерството на отбраната /МО/ за престъпление по служба, съобщиха днес от пресцентъра на прокуратурата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:33, 19.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
директор министерството отбраната обвиняем престъпление служба

От престъплението са настъпили вредни последици за ведомството в размер на 259 773,78 лв. и случаят е особено тежък, посочват от държавното обвинение.

В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение и възложител на обществена поръчка с предмет "Сключване на рамково споразумение за доставка на облекло за военнослужещи", В. Ц. не е изпълнил служебните си задължения, не е издал решение за обявяване на класирането на участниците и не е сключил споразумение с класирания от комисията на първо място участник в процедурата, смятат от прокуратурата. Вместо да бъде сключен договор с търговското дружество, предложило най-ниска цена за доставка на облекло, МО е сключило договор с друго дружество, от което за министерството е настъпила вреда в размер на 259 773,78 лева, добавят от прокуратурата.

В. Ц. е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за тези, които спират пред блока си в столичния квартал Овча купел
Глоби за тези, които спират пред блока си в столичния квартал "Овча купел"
Осма международна среща по туризъм в Пловдив
Осма международна среща по туризъм в Пловдив