НОВИНИ

Днес ще стане ясен съставът на кабинета "Борисов 3"

Имената на министрите от третия кабинет на Бойко Борисов ще бъдат окончателно уточнени днес. Очаква се лидерът на ГЕРБ да обяви кои ще са те. Утре Борисов ще връчи папка на президента с персоналния състав на правителството.

стане ясен съставът кабинета борисов
bnt avatar logo
от БНТ
06:06, 03.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Кабинетът ще бъде гласуван от парламента в четвъртък, а за следобед е планирана самата смяна на властта в Министерския съвет. Новото правителство, както е известно, е коалиционно между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Те ще имат вицепремиерски пост.

По думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в последните седмици са се тиражирали всевъзможни варианти и затова може да има изненади.

За момента за сигурно се смята, че Владислав Горанов и Томислав Дончев ще са вицепремиери. За регионално развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, която беше на същия пост в първия и втория мандат на ГЕРБ. Вероятна рокада в постовете между Екатерина Захариева и Цецка Цачева - първата ще има нов ресор - външни работи, а Цачева, която беше два пъти председател на Народното събрание ще е правосъден министър. Структурата на Министерския съвет ще е премиер, 4-ма заместници и 17 министри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно заседание на служебния кабинет
Последно заседание на служебния кабинет
Производители на облекла и кожени изделия настояват за намаляване на ДДС
Производители на облекла и кожени изделия настояват за намаляване на ДДС