НОВИНИ

До средата на април МРРБ ще провежда дискусии за новото статистическо райониране

До средата на месец април Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще продължи да провежда дискусии за новото статистическо райониране на страната на ниво регионални съвети за развитие. Така ще бъдат обхванати всички шест района, на които в момента е разделена страната. В дискусиите са поканени за участие областите управители на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на регионални държавни институции и др.

средата април мррб провежда дискусии новото статистическо райониране
bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 24.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Дискусиите ще бъдат водени от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и ще се състоят в рамките на предстоящите заседания на регионалните съвети за развитие.

На 27 март, от 10.00 часа, в Ритуалната зала на Общинска администрация – Габрово ще се проведе дискусията за Северен централен район, в който влизат областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Разград, Русе.

На 29 март, от 10.30 часа, в Пазарджик е планирана дискусията за областите от Южен централен район – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

На 3 април, от 10.00 часа, в Областна администрация – Стара Загора, заместник-министър Николова ще представи вариантите за ново райониране и основните мотиви за промяна на районите от ниво NUTS 2 в страната в рамките на дискусията за Югоизточен район за областите - Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

На 12 април,от 10.00 часа, във Варна ще е срещата-дискусия за Североизточен район с областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен.

Дискусиите в Северозападния и Югозападния район вече се проведоха.

Инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството цели широко обществено обсъждане на предложените от междуведомствена работна група 3 варианта за ново райониране на страната. Целта е да се чуят мнения, позиции и аргументи, за да се вземе най-консенсусното и работещо решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
160-годишната църква в село Черноземен продължава да се руши
160-годишната църква в село Черноземен продължава да се руши
Британските разследващи влязоха в офисите на Кеймбридж Аналитика в Лондон
Британските разследващи влязоха в офисите на "Кеймбридж Аналитика" в Лондон