НОВИНИ

​ДПС изключи Лютви Местан

На извънреден Централен съвет, проведен този следобед в резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, досегашният лидер Местан беше отстранен от всичките му постове - няма да е председател нито на Централното оперативно бюро, нито на парламентарната група. Прекратено беше и членството му в партията. Централният съвет реши Движението да се оглавява от трима души.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев Оператор: Христо Златков
19:57, 24.12.2015
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Това са тримата депутати от ДПС, които ще изпълняват правомощията на председател на Движението за права и свободи до провеждането на Национална конференция. Мустафа Карадайъ е организационен секретар на Централното оперативно бюро, Рушен Риза досега беше заместник-председател на партията и Четин Казак - секретар на парламентарната група. Новината обяви пиарът на ДПС Велислава Кръстева.

Велислава Кръстева - ръководител на Пресцентъра на ДПС: Всички действия днес бяха съгласно устава на ДПС. Много важно е да ви обърна внимание на това, че всички решения бяха взети единодушно. В словото си господин Доган, почетният председател на ДПС, завърши с думите, че такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България.

Кръстева каза, че това е достатъчно силен аргумент за решението. Не бяха споменати други мотиви. Извънредният Централен съвет днес беше свикан дни след безпрецедентната реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той критикува Лютви Местан, че е прочел от трибуната в българския парламент протурска декларация, след като Турция свали руския самолет СУ-24. Дошлите този следобед в резиденцията на Доган в Бояна не коментираха решенията на съвета.

Въпрос: Г-н Янков, изключихте ли г-н Местан?
Янко Янков - депутат от ПГ на ДПС: Весела Коледа! Да сте живи и здрави, весели празници.
Илхан Кючюк - евродепутат: Дай отляво да не ги разцепваме журналистите.
Въпрос: А вие разцепихте ли се?
Отговор: Не.
Тунчер Кърджалиев - зам.-председател на ПГ на ДПС: Ще има изрична пресконференция, аз не съм упълномощен, моля за разбиране.

Извънредното заседание на ДПС продължи около час и половина. На него присъстваха повече от 80% от членовете на Централния съвет.

Велислава Кръстева заяви, че не може да даде информация дали Лютви Местан е уведомен за решението на централния съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В работилницата на Дядо Коледа
В работилницата на Дядо Коледа
Печем ли още в обществена фурна?
Печем ли още в обществена фурна?