НОВИНИ

Двудневен графити фест събира в Търговище млади таланти от цялата страна

Артисти от цялата страна участват в двудневен графити фест в Търговище. Форумът започна вчера, а днес вече могат да се видят завършени творби на участниците.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:29, 24.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още
двудневен графити фест събира търговище млади таланти цялата страна

Младите хора са изрисували стените на Спортната зала в областния град, подновени са рисунките на стената срещу Първо ОУ "Хр. Ботев", което се намира в центъра на града. Техниките на уличното изкуство пък разкриват младежи в специализирана "Графити работилница" на открито, като в нея може да се включи всеки желаещ.

"Графитите ме привличат с това, че се рисува навън - сред природата и сред хората. Не си затворен в ателие, не рисуваш на платно, а и творбата може да се види от много хора. Това е различното в този тип изкуство", каза за БТА Ивайло Иванов от Попово. Младият мъж допълни, че рисува от малък, но с графити се занимава от 2000 г. Когато започвам да рисувам, избирам мястото да е спокойно и най-важното - теренът да не е частна собственост. А кога рисувам - когато забележа, че дадено място се нуждае от префасониране, допълва Ивайло с усмивка.

Днес стрийт-артистът рисува герба на Търговище. Символът се вписва добре сред новите рисунки на стената срещу училището, която е освежена и привлича погледите на минувачите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благородна кауза обедини хората на Фестивала на лютеницата в село Пожарево
Благородна кауза обедини хората на Фестивала на лютеницата в село Пожарево
Меркел гласува заедно със съпруга си
Меркел гласува заедно със съпруга си