НОВИНИ

Екатерина Захариева преразпредели ресорите на заместниците си

Във връзка с назначаването на новия заместник-министър на правосъдието Петя Тянкова днес със заповед на министър Екатерина Захариева ресорите между заместник-министрите се преразпределят, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

екатерина захариева преразпредели ресорите заместниците
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 03.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Заместник-министър Петя Тянкова ще отговаря за дирекции "Съвет по законодателство", "Стратегическо развитие и програми", Електронно правосъдие и регистри" и "Взаимодействие със съдебната власт".

Заместник-министър Вергиния Мичева-Русева ще отговаря за дирекциите "Международно правно сътрудничество и европейски въпроси", "Българско гражданство","Международна правна закрила на детето и международни осиновявания" и ще ръководи Инспектората на министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт, както и Централния регистър на особените залози.

Заместник-министър Красимира Филипова ще ръководи дирекциите "Изпълнение на наказанията", "Охрана" и ще контролира дейностите на държавното предприятие "Фонд затворено дело", на Управителния съвет и на изпълнителния директор. Тя ще отговаря за Националното бюро за правна помощ, както и за дирекцията "Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гроб на принцеса от рода на Шишмановци е открит край село Трудовец
​Гроб на принцеса от рода на Шишмановци е открит край село Трудовец
14 000 двойки по математика изчезнаха между първия и втория модул на теста
14 000 двойки по математика изчезнаха между първия и втория модул на теста