НОВИНИ

Екатерина Захариева пристигна в Буенос Айрес за срещата на Г-20

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище „Министро Пистарини“ в Буенос Айрес, столицата на Република Аржентина, съобщиха от Министерството на външните работи. Тя ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на страните от Г-20. Аржентина е настоящият ротационен председател на организацията. Захариева ще има и двустранни срещи в рамките на посещението си.

екатерина захариева пристигна буенос айрес срещата
bnt avatar logo
от БНТ
14:43, 20.05.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Аржентина е първата страна в региона на Латинска Америка, с която България установява дипломатически отношения (на 8 юли 1931 г.). Многото аржентински граждани от български произход представляват естествен мост за задълбочаване на приятелството между двете страни, отбелязват от пресцентъра на МВнР.

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС България продължи последователно да подкрепя и насърчава цялостното активизиране на отношенията между Европейския съюз и Аржентина, включително в контекста на преговорите за сключване на Споразумение за асоцииране между ЕС и Общия пазар на държавите от Южна Америка (МЕРКОСУР), както и по линия на диалога ЕС - ОДЛАК (Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Името на Македония: Гърция иска „географско или хронологическо“ определение
Името на Македония: Гърция иска „географско или хронологическо“ определение
Мъжът, задържан за блудство с две деца в училище, остава в ареста
Мъжът, задържан за блудство с две деца в училище, остава в ареста