НОВИНИ

Електронни учебници за всички ученици до седми клас предлага "Просвета"

Всеки български ученик от първи до седми клас може да има в компютъра си електронните учебници на издателство "Просвета". Те вече са достъпни, могат да се разгледат на сайта e-uchebnik.bg и да се купят срещу минимален абонамент, съобщават от издателството.

bnt avatar logo
от БТА
11:50, 17.09.2016
6143
Чете се за: 00:33 мин.
Още
електронни учебници всички ученици седми клас предлага просвета

Електронните учебници на издателството са единствените в България с 3D визуализации. Те непрекъснато се обогатяват с информация и на практика се превръщат в безкрайни книги, в които винаги има по нещо ново. С един клик на мишката ученикът разлиства, маркира, огражда, рисува, гледа анимация, решава задачи, пътува виртуално из Космоса, разглежда Акропола, Колизеума и други исторически обекти. По този начин дигиталните книжки се превръщат в неоценим помощник за децата, които могат да научат уроците си вкъщи на компютъра, посочват от издателството.

Издателите смятат, че в бъдеще електронните учебници ще намират все по-голямо приложение в учебния процес. Според новия Закон за предучилищното и училищното образование всеки хартиен учебник, одобрен от Министерството на образованието и науката, трябва да има и електронен вариант.

Учителите, които работят с "Просвета", получават безплатно е-учебник за работа в клас.

Родителите, които искат тяхното дете да учи вкъщи с електронни учебници, могат да ги поръчат с есемес или през електронната книжарница на адреса: www.e-uchebnik.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София ще расте на север
София ще расте на север
В Пловдив намалява броят на пострадалите на пешеходни пътеки
В Пловдив намалява броят на пострадалите на пешеходни пътеки