НОВИНИ

Елена Йончева ще сезира прокуратурата за изграждането на оградата по границата

Продължават проверките на ДАНС и на Държавната финансова инспекция за изграждането на оградата по българо-турската граница.

елена йончева сезира прокуратурата изграждането оградата границата
bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 09.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Те се извършват по сигнал на бившия депутат Велизар Енчев, според когото фирмите изпълнители на съоръжението са близки до Обединените патриоти.

Междувременно днес се очаква БСП да сезира прокуратурата и ДАНС за нарушения при строежа на защитното съоръжение. Според депутата от социалистическата партия Елена Йончева оградата по границата е трябвало да бъде двуредова в по-голямата си част. Вместо това проектът е променен и е изградена едноредова ограда, а мотивите за това останали неясни.

Освен това по думите на Йончева, първоначалните участъци от оградата са строени на по-ниска цена. Не работели и всички камери, разположени по граничното съоръжение.

Вицепремиерът Валери Симеонов отрече обвиненията и вчера подаде сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. Според него с думите си тя е застрашила националните интереси като е посочила слабите звена на защитното съоръжение. Според Йончева информацията, която е изнесла, е публична.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български и гръцки военни с общо учение днес
Български и гръцки военни с общо учение днес
Британските консерватори вероятно няма да управляват самостоятелно
Британските консерватори вероятно няма да управляват самостоятелно