Емил Радев: Изисква се консенсус от всички за най-важните постове в ЕС

След цяла нощ преговори, разговорите между европейските лидери за топ позициите в ЕС – председател на Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската централна банка, продължават в различни формати и днес. Защо решението е толкова сложно и ще се стигне до единен избор от всички европейски държави - вижте коментара на евродепутата Емил Радев в Сутрешния блок на БНТ.

от БНТ
08:38, 01.07.2019
Чете се за: 00:20 мин.
По света
Емил Радев, депутат от ЕНП/ГЕРБ: Това е дълъг процес, изисква голям консенсус от всички политически семейства. Нормално е да има дълги преговори, защото все пак на карта е заложено бъдещето на ЕС, така че е нормално тези преговори да са тежки, както и държавите членки да имат свое собствено мнение за отделните кандидати.

По отношение на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия - Манфред Вебер, Емил Радев коментира, че той е дал много ясно своята подкрепа за политиките на България в ЕП, винаги е подкрепял България, а нашите евродепутати в Брюксел винаги са намирали помощ и съдействие от него.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ниска избирателна активност на местния вот в Албания
Ниска избирателна активност на местния вот в Албания
Преговорите за ключовите постове в Европа продължават и днес
Преговорите за ключовите постове в Европа продължават и днес