НОВИНИ

EVN въвежда еднократна промяна в сроковете за плащане на фактурите за ток

"EVN - България" въвежда еднократна промяна в сроковете за плащане на фактурите за електроенергия заради либерализацията на пазара. Това каза Петър Костадинов, ръководител отдел "Комуникации" в компанията.

bnt avatar logo
от БТА
13:12, 18.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
evn въвежда еднократна промяна сроковете плащане фактурите ток

Промяната към новия график ще се състои през периода с най-ниска консумация май - юни 2016 г. Всяка от фактурите ще бъде на база реален отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени. Новите срокове на плащане ще бъдат посочени във всяка една фактура и касов бон.

Промяната ще улесни процесите по смяна на доставчик, обмена на данни и движението на паричните потоци между всички участници на свободния пазар.

По време на преходния период EVN България няма да начислява лихви за забавено плащане за издадените фактури през май и юни.
Информация за новите срокове ще бъде поставена в касовите салони на "Български пощи", в EVN Офиси, във всяка една фактура, както и на интернет страницата на дружеството.

Клиентите могат също да заявят по имейл или в EVN Офис получаване на безплатни SMS или имейл за информация за сметка и за предстоящо прекъсване в случай на пропуснато плащане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО ще внесе законопроект срещу носенето на бурки
ВМРО ще внесе законопроект срещу носенето на бурки
Благоевградските театрали подкрепят националния протест
Благоевградските театрали подкрепят националния протест