НОВИНИ

Фермерът, прегазил крадец, остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста кипърския гражданин Димитракис Пирилис, обвинен, че е прегазил и убил 30-годишен мъж, опитал да открадне крави от стопанството му в село Болярино. В негова защита беше внесена подписка на жители от четири села. Районният съд остави в ареста и двамата съучастници на прегазания мъж. Те са основните свидетели по делото срещу кипъреца.

bnt avatar logo
от Николай Райшиов, З. Бояджиев
16:10, 16.05.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Спорд прокуратурата има категорични доказателства за това, че Димитракис Пирилис умишлено е прегазил осъжданият 14 пъти за кражби Петър Гаджанов и е наранил още един човек.

Владимир Вълев, прокурор: Същият, когато е установил, че определени лица тръгват, по негови думи "да извършват кражба", не сигнализира правоохранителните органи, а го извършва едва когато са настъпили неблагоприятните последици от неговите собствени действия, заявявайки на жената, с която живее на семейни начала: „утрепах двама".

Пирилис заяви пред съдебния състав, че е инвестирал 5 милиона лева досега в България, но многократно е ограбван и е загубил от кражби стотици животни досега. Освен това къщата му е била запалвана преди години, но извършителите не са разкрити. 60-годишният фермер се оправда, че не е позвънил в полицията веднага, защото искал първо да разпознае крадците.

Димитракис Пирилис: Полицаите биха ми отговорили да им посоча тези лица. Аз какво можех да им кажа тогава?
Константин Давчев, адвокат: Tръгнал е след крадците и животните си, за да може да си прибере животните обратно.

В ареста остават и съучастниците на загиналия. Те могат да получат присъди до10 и до 15 години, защото многократно са осъждани за кражби .Пред съда те признаха, че от стопанство на Пирилис планирали да вземат не крави, а люцерна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Член на група, източвала сметки, е екстрадиран от България
Член на група, източвала сметки, е екстрадиран от България
Забрадките са забранени в началните училища в Австрия
Забрадките са забранени в началните училища в Австрия