Фонд "Земеделие" е превел 9 млн. лева за хуманно отношение към птиците

ДФ "Земеделие" преведе още 9 143 167 лева за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците. До момента, заедно с изплатените през миналата седмица средства, по схемата са разпределени 16 740 077 лв. по 180 договора, съобщават от фонда.

от Източник: БТА
16:50, 24.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
фонд земеделие превел млн лева хуманно отношение птиците

Държавната помощ за хуманно отношение покрива направени разходи или пропуснати доходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към птиците, поети за най-малко 5 години. За тази година е предвидено плащане за кокошки-носачки, родители, бройлери, гъски, пуйки и патици, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици.

Финансовото подпомагане се предоставя на земеделски стопани-птицевъди, които доброволно поемат прилагането на ангажиментите за хуманно отношение към птиците. Мерките изискват контрол върху фуражите, оптимално хранене на птиците чрез заместване на животински протеини от бозайници и рибно брашно с растителни и с незаменими аминокиселини, използването на вода с качествата на питейната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ученици ушиха дрехи за децата от Хитрино
Ученици ушиха дрехи за децата от Хитрино
Модернизират пречиствателната станция на Златни пясъци
Модернизират пречиствателната станция на Златни пясъци