НОВИНИ

Футболна врата уби дете

12-годишно дете от тетевенското село Градежница уби себе си, като събори стара футболна врата на игрище в центъра на селото. Според кмета стадионът е неизползваем от две години. Днес в селото е ден на траур.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:10, 04.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В събота вечерта 12-годишният Асен и неговите приятели се събрали на запустелият стадион за да играят футбол. Децата сами опитали да изправят една от старите врати. В този момент обаче я изпуснали върху приятелят си, а ударът бил фатален.

Вежна Момчилова - майка на загиналия Асен: Той рита в училищния двор, а това е стадион. Той е запустял, там има врати големи, които не трябва да бъдат там. То нито е оградено, нито тези врати са изнесени.

Стадионът функционирал до преди две години, а по думите на кмета, в момента никой не го посещава. На мястото обаче, няма заграждения и достъпът до него е свободен.

Свилен Чернев - кмет на село Градежница: През светлата част на деня нито деца, нито възрастни има, там не се спортува. Достъпът е във връзка със започване на реализация на проекта и мрежите, той беше ограден. Имаше порта, даже имаше табелка "Забранено влизането", но табелките и 20 да слагаш могат да се махнат

Родителите и жителите на селото обаче са категорични, че трагедията е можело да бъде избегната, ако опасните съоръжения са били премахнати и на мястото е имало предупредителни табели. Хората твърдят още, че стадионът е опасен, но въпреки това всяка вечер там са играели деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неравнопоставеността между мъжете и жените в работата се запазва
Неравнопоставеността между мъжете и жените в работата се запазва
Расте броят на желаещите да осиновят кучета от софийските приюти
Расте броят на желаещите да осиновят кучета от софийските приюти