НОВИНИ

Ген. Михов: Приемането за Закона за ветераните от войните е победа

Парламентарната група на АБВ днес постигна една своеобразна победа. В края на дейността на това Народно събрание, ние приехме Закона за ветераните от войните. Това заяви по време на пресконференция председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам.-председател на ПП АБВ ген. Михо Михов

ген михов приемането закона ветераните войните победа
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 21.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Ген. Михов заяви, че това е закон, внесен от групата на АБВ и е приет с пълно болшинство на първо четене още през месец април. "Законът има морално етични измерения, както и възпитателни за следващите поколения българи.

Благодаря на всички, които го подкрепиха. Той се отнася за нещо съвсем човешко. Останали са ни не повече от 3000 живи участници във войната, по решение на държавата, с мобилизация и на доброволен принцип“, каза той.

„Не съм удовлетворен, че министерството на финансите и министерството на здравеопазването не подкрепиха онези текстове, които имат финансови измерения и които по никакъв начин не натоварват бюджета на България. Това, което ни удовлетворява като парламентарна група и партия, е, че постигнахме това този закон да бъде финализиран“, посочи ген. Михов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца даряват на деца
Деца даряват на деца
Правителството прие план за действие за изпълнението на програма България 2020
Правителството прие план за действие за изпълнението на програма "България 2020"