НОВИНИ

Първанов: Ген. Радев отговаря на условията да бъде успешен президент

Генерал Румен Радев отговаря на условията да бъде най- избираема кандидатура и успешен президент. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов след подписването на споразумение с Движение " Гергьовден " за съвместни политически действия и партньорство. Както вчера стана ясно, генерал Радев е една от 6-те номинации на БСП за президент, които партията ще обсъжда с АБВ и "Движение 21 " за обща лява кандидатура.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
13:57, 03.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
първанов ген радев отговаря условията успешен президент

Според Първанов президентът трябва да олицетворява единството на нацията, за да е с максимално широка подкрепа и в този смисъл кандидатът трябва да бъде непартиен, без да е антипартиен.Така Първанов отговори на забележката на Бойко Борисов от вчера, че партиите се криели зад непартийни кандитати.

Георги Първанов, председател на АБВ: Наистина видях г-н Борисов много притеснен. Да не кажа уплашен. Моето послание е, че не е фатално да се изгубят едни избори.Той трябва да свиква с тази мисъл. Аз вече неведнъж коментирах личността на ген. Радев - с респект. Защото той наистина е един висок професионалист, защото той е дълбоко морален, почтен - свестен човек.

След подписване на споразумението за политическо единодействие между АБВ и "Гергьовден", определено от тях като един нов модел на отношения между лявото и дясното, стана ясно, че първият им хоризонт са именно президентските избори. Стана ясно и че от "Гергьовден" също харесват генерал Румен Радев .

Драгомир Стефанов, председател на Движение " Гергьовден": По отношение на кандидатурата на ген. Радев, аз лично мисля, че една такава кандидатура е много по-възможно да обедини гласоподаватели не само от лявото пространство, но и от дясното.

Без да назовава имена Георги Първанов подчерта, че и по отношение на кандидата за вицепрезидент, очаква от страна на БСП опити да се сложи партийна кандидатура. Категоричното му мнение е, че не е времето на президентските избори да се решават вътрешно-партийни проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резиденция Баба набира участници
"Резиденция Баба" набира участници
Увеличава се миграционният натиск по границата ни със Сърбия
Увеличава се миграционният натиск по границата ни със Сърбия