НОВИНИ

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов, той не вижда причина да я подава

През последните дни декларация на БСП разбуни духовете, тъй като в нея се определя Народния съд като "необходимо и неизбежно военновременно правосъдие", предаде репортерът на БНТ Илина Бисерова. Впоследствие стана ясно, че това е позиция на Валери Жаблянов, която не е съгласувана с партията, а текстът беше изтеглен от декларацията. Днес от ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов, а той коментира в кулоарите, че ще бъде изненадан, ако и от неговата партия му поискат оставката.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
12:08, 15.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Tома Биков, ПГ на ГЕРБ: Парламентарната група на ГЕРБ призовава г-н Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема. Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден още утре в 9 часа сутринта народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента.
Валери Жаблянов зам.-председател на НС, ПГ на БСП: Аз смятам че Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция. Аз си имам мое лично мнение. Така че не виждам нищо нередно. Въпрос: Защо определяте народния съд като необходимо и неизбежно ...? Не съм аз. Редица документи го определят. Въпрос:Ако колегите ви от БСП поискат да се оттеглите, ще го направите ли? Е това ще бъде голяма изненада за мен. Не виждам причина.
Станислав Станилов, Обединени патриоти: Не сме обсъждали в парламентарната група. Ако той е призован да си подаде оставката то не е задължително да я подаде, не е задължително и да я искат. Ако неговата партия реши да го изтегли от това място - е съвсем друг въпрос. Но това един чисто политически акт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители на протест срещу насилието в детските градини и училищата
Родители на протест срещу насилието в детските градини и училищата
Какви са очакванията от неформалната среща Гимних?
Какви са очакванията от неформалната среща "Гимних"?