НОВИНИ

ГЕРБ: Предложението от БСП за пенсиите има много висока фискална цена

Според Владислав Горанов /ГЕРБ/ предложението на "БСП за България" за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена. Не съм сигурен, че тя може да бъде поета, коментира той пред журналисти в парламента.

герб предложението бсп пенсиите висока фискална цена
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 20.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти, каза Горанов. За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение, добави Горанов.

По-рано днес от "БСП за България" предложиха преизчисляване на всички пенсии от 1 юли тази година на база на средния осигурителен доход за 2013 г. Според левицата за това ще са необходими около 800 млн. лева на година.

Владислав Горанов посочи още, че подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване. Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, така пише и в Конституцията, каза Горанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Въоръжените сили на България се намират в преломен момент
Румен Радев: Въоръжените сили на България се намират в преломен момент
Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за лихварство и рекет
Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за лихварство и рекет