НОВИНИ

​ГЕРБ приема лидерска среща само ако има предложения за промени в Конституцията

ГЕРБ ще приеме лидерска среща само ако има законодателни предложения в подходяща юридическа форма за промени в конституцията. Така Тома Биков отговори пред журналисти в НС на лансираната от лидера на левицата Корнелия Нинова идея за среща между председателите на парламентарните партии, на която да се потърси съгласие за оценката на прехода, за ревизията му, включваща масовата приватизация, реституцията, концесиите, обществените поръчки и ролята на силовите групировки през годините на прехода.

bnt avatar logo
от БТА
16:36, 28.11.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
​герб приема лидерска среща предложения промени конституцията

НС не е аналитичен център, а законодателен орган, ако ще се събират да пият кафе лидерите на партиите, за да може г-жа Нинова там да говори общи приказки, мисля, че това не е сериозно, обясни Биков. Ако имат предложения за законодателни промени, свързани със силови групировки, кражби и престъпления, каквото кажат, ще ги подкрепим, увери той.

Депутатите от ГЕРБ сами щели да внесат предложенията си за поправка в конституцията, която визира конкретен текст и дава възможност дела, свързани с приватизацията, чиято давност е изтекла и затова са спрели разследванията, да бъдат подновени. Биков добави, че БСП се обявили, че имат консултативен съвет, който ще пише текстове за целия преход и които до момента не са получили в ГЕРБ.

Вотът на недоверие няма тема, той е заради самия вот, коментира Биков. По думите му, това е сбъркана стратегия и би трябвало да има сериозен проблем, за да го внесат, иначе е загуба на пленарно време. На Националното събрание на ГЕРБ в неделя думите на Борисов за бежанците са били във връзка с лъжите на БСП по отношение на границата, разясниха от ГЕРБ във връзка с писмото на Корнелия Нинова.

Нито се е говорило за Левски, нито за приноса на Левски към България, категорично отбеляза Биков. Пък чак и отворени писма, то е адресирано до българския народ, г-жа Нинова общува с народа вече доста сериозно, допълни депутатът.

ГЕРБ не са се молили за коалиция с БСП, подчерта още той. И отдаде тези емоции на "някаква тежка фиксация от страна на г-жа Нинова към г-н Борисов, и на невъзможността ѝ да живее без него".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова​: ​Напълно сме готови за председателството
Лиляна Павлова​: ​Напълно сме готови за председателството
Студенти от Югозападния университет в помощ на децата в дигиталния свят
Студенти от Югозападния университет в помощ на децата в дигиталния свят