НОВИНИ

Германия ще е домакин на Европейското първенство по футбол през 2024 г.

Германия спечели домакинството на Европейското първенство по футбол през 2024 година в директен двубой с Турция. Изборът стана в централата на УЕФА в швейцарския град Нион.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
17:11, 27.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Въпреки, че Германия беше фаворит, до последно имаше съмнения за разпределението на гласовете. Надделяха обаче икономическа стабилност, права на човека и отлична инфраструктура.

Новината за пропуснатия шанс да стане домакин на голямото футболно събитие турският президент проследи по телевизията в Берлин, където днес пристигна на тридневно посещение. Целта му е да сложи край на политическото напрежение между двете страни.

Европейското първенство щеше да донесе радост и успех за Ердоган, в ситуация на тежка финансова и икономическа криза, а както и на нестихваща критика заради катастрофалното състояние на човешките права в Турция.

Утре вечер в Берлин предвиден банкет в чест на гостът от Анкара, даван от германския президент Щайнмайер. Събитието обаче е бойкотирано от редица водещи германски политици. Канцлерът Меркел също ще остане настрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседанието на парламента се провали заради липса на кворум
Заседанието на парламента се провали заради липса на кворум
​Две години затвор за мъжа, който оскверни националния флаг
​Две години затвор за мъжа, който оскверни националния флаг