САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Главният прокурор поиска имунитета на депутата Илия Илиев

Главният прокурор Сотир Цацаров e внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от парламентарната група на ДПС Илия Илиев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

от БНТ
15:15, 12.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
главният прокурор поиска имунитета депутата илия илиев

Искането се основава на събрани доказателства от Районната прокуратура - Ямбол и Софийската градска прокуратура за две престъпления против политическите права на гражданите, извършени от Илиев.

Според разследващите Илиев, в периода 5 септември - 5 октомври 2014 г., е предлагал от 30 до 50 лева на жители на ромската махала в Ямбол, за да гласуват за него на изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014 г.

Доказателствата сочат и че на 5 октомври 2014 г. в Ямбол, Илиев е предложил на осем души по 20 лева и е дал сумата от 100 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в своя полза.

Народният представител е със снет имунитет и е обвиняем и по друго досъдебно производство на СГП, за длъжностно присвояване. По същото дело СГП привлече като обвиняем и бившия заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите Човек на годината 2016
Раздадоха наградите "Човек на годината" 2016
Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост
Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост