НОВИНИ

Главният прокурор поиска имунитета на депутата Илия Илиев

Главният прокурор Сотир Цацаров e внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от парламентарната група на ДПС Илия Илиев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

главният прокурор поиска имунитета депутата илия илиев
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 12.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Искането се основава на събрани доказателства от Районната прокуратура - Ямбол и Софийската градска прокуратура за две престъпления против политическите права на гражданите, извършени от Илиев.

Според разследващите Илиев, в периода 5 септември - 5 октомври 2014 г., е предлагал от 30 до 50 лева на жители на ромската махала в Ямбол, за да гласуват за него на изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014 г.

Доказателствата сочат и че на 5 октомври 2014 г. в Ямбол, Илиев е предложил на осем души по 20 лева и е дал сумата от 100 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в своя полза.

Народният представител е със снет имунитет и е обвиняем и по друго досъдебно производство на СГП, за длъжностно присвояване. По същото дело СГП привлече като обвиняем и бившия заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите Човек на годината 2016
Раздадоха наградите "Човек на годината" 2016
Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост
Влакът в Хитрино се движел с по-висока от разрешената скорост