НОВИНИ

Глобяват с над 1 млн. лева снегопочистващите фирми в София

Фирмите, които почистват преспите в София, са глобени с около 1 млн. и 230 хил. лева. От Столичния инспекторат не са доволни от почистването на районите "Младост", "Лозенец", "Изгрев", "Овча купел" и на някои от главните булеварди в града.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
19:42, 18.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От Столичния инспекторат няма да заплатят и на фирмите, които отговарят за почистването на пътните платна на булевардите - "България", "Цариградско шосе", "Черни връх", "Ситняково" и други. Спестените средства остават в общината.

Йорданка Фандъкова: "Нашите договори са направени така, че плащаме само за реално свършена работа. За това и контролът е много строг. Колегите от инспектората контролират на място. Снабдени са машините с GPS-и, с камери, така че да се види и резултатът, не само движението на колите".

На няколко места в София не са били почистени навреме пространствата около подлезите и спирките на градския транспорт, а на фирмите също са наложени санкции. Вече започна извозването на купчините сняг от града.

Йорданка Фандъкова: "Там където са големите пешеходни зони, за удобство на пешеходците го правим. Това са площадите, пешеходните пространства".

Вече е почистено в района на църквата "Света Неделя" и храм-паметника "Св. Александър Невски". От там са извозени над 20 камиона със сняг.

Иво Христов: "От тук се товари в специални кранчета и отиват и се извозват на сметището във Враждебна. - Кои други основни артерии ще бъдат почистени? - Главно президентството, парламента и тук - "Александър Невски". Това е за момента. След това може би ще започнем, по нареждане на Инспектората, извозването на куповете по спирките".

Хората могат да подават сигнали за непочистени улици и тротоари на телефоните на общината, столичния инспекторат или на 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задръствания към Терминал 2 на летище София
Задръствания към Терминал 2 на летище София
Мария Габриел: Антонио Таяни е убеден европеец с ясна визия за Европа
Мария Габриел: Антонио Таяни е убеден европеец с ясна визия за Европа