НОВИНИ

Годеникът на жената от Куртово Конаре е признал за убийството

Полицията арестува годеникът на убитата жена от село Куртово Конаре, който е направил пълни самопризнания за убийството на 26 годишната Милена Динова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 30.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

За по-малко от ден разследващите успяха да съберат достатъчно доказателства срещу 28-годишния Илиян Рангелов.

Причината за престъплението е била болезнена ревност. Двамата с Милена живеели заедно от две години в къщата на неговата баба. По Коледа Илиян направил предложение за брак на годеницата си и тя приела. В нощта на убийството обаче се скарали и момичето тръгнало на работа нощна смяна, като му е заявила, че го напуска. Тогава мъжът я догонил и на метри от къщата я пробол смъртоносно. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

Галина Андреева-Минчева, заместник-председател на Окръжна прокуратура Пловдив: За по-малко от 24 часа активна работа и събиране на доказателства бе установено, че извършител на убийството на младата жена от Куртово Конаре е мъжът, с който тя е живеела. Подведен е под наказателна отговорност за извършването на убийство и е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои в рамките на тези 72 часа да бъде поискано от съда вземане спрямо него най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за това престъпление от 10 до 20 години лишаване от свобода.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъчварова: Няма конкретна информация за терористична заплаха в България
Бъчварова: Няма конкретна информация за терористична заплаха в България
Извънредни автобуси в Новогодишната нощ в Пловдив
Извънредни автобуси в Новогодишната нощ в Пловдив