НОВИНИ

Голям скален къс е надвиснал над международната жп линия при гара Кочериново

Голяма скала е надвиснала над международната жп линия, по която преминават влакове от България за Гърция. Огромният скален къс се намира между гара Кочериново и спирка Бело поле, непосредствено след втория тунел в посока Благоевград. От Националната компания „Железопътна инфраструктура" обясниха, че е съставен план-сметка за обезопасяване на района.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
15:18, 15.03.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От няколко дни пътуващите с в влака хора разказаха, че преминават през участъка със страх, тъй като има реална опасност скала да се откъсне и да падне от около 2 метра височина. При всяко преминаване в района машинистите намаляват скоростта, с която се движи влакът до 15 километра в час.

Пътници споделиха пред камерата на БНТ, че машинистите се движат в района бавно, за да могат да спрат при нужда. Все пак, някои изразиха безпокойство от ситуацията.

Ами опасно е, ако се наклони или се разпука, по релсите да се разпусне скалата.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура" обясниха, че в началото на месеца е извършен оглед и е било направено ръчно почистване на опасните и ерозирали камъни.

Работници по поддръжката на трасето дават 24 часови дежурства, за да може, ако скалата се откъсне, да сигнализират навреме.

Освен това около скалния къс са поставени и дървени маркери, по които се следи дали големият камък се свлича. От поддържащата трасето компания обясниха още, че няма опасност за движещите се влакове и пътуващите в тях хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция, Германия, САЩ и Великобритания с декларация за отравянето на Скрипал
Франция, Германия, САЩ и Великобритания с декларация за отравянето на Скрипал
МВнР: Българка, работила за компанията Емиратс, е починала в Уганда
МВнР: Българка, работила за компанията "Емиратс", е починала в Уганда