НОВИНИ

Готови ли сме за зимния сезон?

Работната седмица започва с рязко застудяване и прогноза за сняг в цялата страна. Очаква се тази вечер максималните температури да паднат под нула градуса и да се задържат ниски през цялата седмица.

bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 28.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В четири области на Западна България се очакват обилни снеговалежи, в северните части на страната ще има и силен вятър. Предупреждението на синоптиците накара фирмите за почистване на сняг да изкарат снегорините от гаражите и да ги разпределят по райони. За почистването на София ще се грижат 188 снегорина. Осигурени са пясък, луга и сол за обезопасяване на пътищата, както и планинските проходи. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да не тръгват на път без зимни гуми.

Стефка Енчева - началник-сектор "Инвестиционен контрол" в Столичния инспекторат: Техниката ще остане на разположение на точките, на които е разположена. Първо ще бъдат обработени улиците с масов градски транспорт, за да може да осигурим движението на масовия градски транспорт. След това вече обществена значимост - покрай детски градини, училища, учебни заведения, болници, социални домове. И ако е необходимо и се налага и то при по-голям снеговалеж се влиза във вътрешнокварталните улици с малогабаритната техника. Водачите нека като видят, че машините работят и се движат да се отклонят отстрани, с цел да може снегопочистващата техника да работи нормално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатна кампания за изследване на диабет в Силистра
Безплатна кампания за изследване на диабет в Силистра
Седем души са в болница след стрелба в университета в Охайо
Седем души са в болница след стрелба в университета в Охайо