НОВИНИ

И тази година ще се проведе кампанията "Безопасна Коледа"

Комисията по защита на потребителите ще следи за нарушения и измами покрай празниците. Гост в "Денят започва" беше Димитър Маргаритов, председател на комисията по защита на потребителите. Той заяви, че вече са започнали проверки в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 07.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Димитър Маргаритов: "Със стабилно присъствие на целия пазар ще предпазваме потребителите. След средата на декември ще добавим към нашите активности и зимните курорти, тъй като и там започва сезона. В момента извършваме проверки върху търговската мрежа. С наближаването на повече празници има и по-големи уловки. Уловките могат да бъдат в няколко посоки: нормалните административни нарушения - липса на цена, подвеждащата информация относно характеристиката на някои стоки, а могат да бъдат и нелоялни търговски практики, като например приканване с рекламни брошури да посетите търговския обект за да си купите нещо много изгодно, но отивате в търговския обект и се оказва, че това нещо изобщо не е зареждано на тази цена, но може да си купите нещо два пъти по скъпо."

Той заяви, че от комисията непрекъснато наблюдават пазара, а заради предстоящите празници са удвоили усилията си.

Димитър Маргаритов: "Когато има празници рисковете са повече, защото търговците се изкушават да отправят оферти. Ние наблюдаваме пазара непрекъснато. Усилията ни по повод 8 декември стартираха преди десетина дни."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести заради авиокатастрофата, в която загина част от отбора на Шапекоензе
Арести заради авиокатастрофата, в която загина част от отбора на "Шапекоензе"
Нови приоритети за Тръмп и равносметка на Обама
Нови приоритети за Тръмп и равносметка на Обама