НОВИНИ

Идва студена вълна: През следващите 10 дни температурите ще са под нулата

От днес в страната предстои сериозно застудяване, което ще продължи в близките десетина дни. Утре ще нахлуе арктически студ със силен вятър от север. Температурите ще започнат да се понижават и дневните ще бъдат между 0 и 6 градуса, ще има и снеговалежи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:42, 02.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
идва студена вълна следващите дни температурите нулата

В петък застудяването ще продължи, преваляванията ще отслабнат. Максималните температури ще бъдат от минус 2 градуса в западните райони до около 2 градуса над нулата на изток. Слаби превалявания от сняг се очакват в Западна и Южна България. Сутрешните температури на места в Северна и Централна България ще паднат до около минус 10 градуса.

През почивните дни ще бъде студено с отрицателни дневни и нощни температури, в Централна България сутрешните температури може да паднат до около минус 15 градуса.

И в неделния ден ще остане студено, със сутрешни температури между минус 15 и минус 5 градуса, и дневни между минус 2 и 4 градуса.

Новата седмица ще започне също със студено време, като се очакват превалявания от сняг в Западна и Северна България. Към средата на седмицата се очаква сутрешните температури да се вдигнат до около минус 5 градуса, а дневните да достигнат до около 5-6 градуса над нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна тераса заплашва минувачи по бул.Васил Априлов в Пловдив
Опасна тераса заплашва минувачи по бул."Васил Априлов" в Пловдив
79-годишен варненец моржува в леденото море всеки ден
79-годишен варненец "моржува" в леденото море всеки ден